Usikker på om du følger alle lover og forskrifter om ansattes kompetanse?

Skråll videre for å lære hvordan du kan få trygge og kompetente medarbeidere med Snappers læringsplattform på under 30 dager

Advarsel om risiko hvis din virksomhet ikke følger gjeldende lover og forskrifter

Hvis du ikke har 100% kontroll på dine ansattes kompetansekrav og sertifiseringer, og de arbeidsoppgavene de er satt til å gjøre, utgjør det en direkte risiko for liv og helse og virksomhetens eksistens. Dette kan være alvorlig og følges opp av Arbeidstilsynet. Les mer på https://arbeidstilsynet.no/om-oss/

For å få klarhet i hvordan vi kan hjelpe deg kan du melde deg på vårt webinar eller finne et tidspunkt for en kartleggingssamtale.

Meld deg på gratis webinar

Kompetanse - Bare styr eller god styring?

På webinaret gir vi deg en executive briefing på hva som nå skjer innen digitalisering av kompetanse, de tre største utfordringene vi ser at bransjen din nå er tvunget til å håndtere, hvilke løsninger som finnes og hvilke gevinster din virksomhet kan oppnå.

Noe av dette er sikkert kjent for deg, men noe av det vil nok kunne ha konsekvenser for dere basert på det jeg kan se nå.

Hvorfor er det så viktig?

Jo, for mange virksomheter er usikre på hvordan de kan følge alle lover og forskrifter når det gjelder ansattes kompetanse - det er stadig endringer og nye ting som kommer til.

Dette webinaret vil kunne gi deg gode innspill når du diskuterer de neste 12-24mnd med din ledergruppe.

Tidspunkt: torsdag 27. oktober kl. 14-15

Er du i HR/HMS og frustrert over å ...

Bruke tiden din på oppgaver som kunne vært automatisert?

Du trenger ikke mer tid, men å bruke mindre tid på administrasjon av ansattes kompetanse

Miste nøkkelkompetanse som du ønsker å beholde?

Ansatte som ikke får muligheten til kompetanseutvikling er mindre motiverte og kan søke seg til bedrifter som tilbyr bedre utviklingsmuligheter

Gå glipp av viktige varslinger som du burde ha fått?

Fornying av kompetanse hos ansatte kan være kritisk for virksomhetens arbeidsprosesser og må tas på alvor.

Ikke ha full kontroll på risikobildet?

Når du ikke har ajourført lovpålagt dokumentert opplæring hos ansatte utsetter du virksomheten for unødvendig risiko

Med Snappers læringsplattform får HR/HMS

Oversikt og kontroll på ansattes lovpålagte sertifiseringer og kompetanse

Mestring, lojalitet, kompetanseheving og trivsel hos sine ansatte

Implementert og digitalisert kompetansestrategien

Betydelig redusert risikoen for at tilsynsmydighetene avdekker feil og mangler

Kom på innsiden av Snapper for kraftbransjen

I denne videoen viser vi deg hvorfor Snappers læringsplattform gir deg trygge og kompetente medarbeidere

 
 

Snapper hjelper deg med å løse utfordringene du har i dag

Vi vet hvordan det føles å være frustrert når du ikke har full kontroll på ansattes lovpålagte kompetanse eller er helt trygg på at alle ansatte kun utfører arbeid de er sertifisert til. Usikkerheten du føler på hvis en uønsket hendelse skulle oppstå, eller hvis et kontrollorgan skulle komme på besøk, kan være krevende å ha hengende over seg i en hektisk hverdag.
Det gjør det ikke bedre at du kanskje støtter deg på et manuelt system (Excel?) eller prøver å tilpasse et system dere allerede har, men som egentlig er ment brukt til noe annet.

Snapper er kun laget for å være en støttende læringsplattform for HR og HMS. Det er derfor du ikke bruker PowerPoint til dokumenter og Word til presentasjoner.

Foreløpig hjelper vi over 250 000 brukere og over 50 store og små virksomheter med å systematisere læring, sertifisering og kompetanse på en korrekt måte. Dette er virksomheter som kanskje ikke fokuserte så mye på å digitalisere sin læringsstrategi tidligere, men som nå har sett at det handler om ansattes sikkerhet, risikostyring, ressursplanlegging og compliance.

Snapper har giort det mulig for NIF å øke kompetansen hos frivillige 

på en inspirerende og engasjerende måte

Jon Grydeland
Idrettsforbundet

Vi ber deg ikke om å si ja eller nei i dag

Vi ber deg ikke om å bestemme deg for om du skal si ja eller nei i dag. Vi ber deg om å ta en veloverveid beslutning. Det er alt. Den eneste måten du kan ta en veloverveid beslutning på er når du er på innsiden av Snapper, ikke på utsiden som du er nå.

Når du ser Snapper fra innsiden - først da kan du verifisere at alt er slik som du har lest på nettsiden vår og at Snapper kompetanseplattform gir deg de gevinstene vi har lovet. Hvis det er det - så fortsetter du bare å bruke tjenesten og høste gevinstene.

Hvis ikke, null stress joggedress og vi er fortsatt venner.

Det er akkurat slik du kjøper et hus. Du står ikke på utsiden og bestemmer deg for om du skal kjøpe huset eller ikke. Du går inn og ser om det du ser er det du faktisk er ute etter.

Om du bestemmer deg etter et par dager, et par uker, et par måneder eller faktisk etter 6 måneder er helt greit for meg. Er ikke du fornøyd - er ikke vi fornøyd.

Uansett grunn, er du ikke fornøyd og vil ha pengene dine tilbake, får du det. Vi ønsker ikke å ha dine penger hvis du ikke er fornøyd.

Alt du trenger å gjøre er å sende oss en mail på support@snapper.no og skrive "pengene tilbake" og vi kommer til å prioritere dette foran alt annet slik at refusjonen skal gå raskt.

Vi kan bare gi en slik garanti når vi er trygge på at vi har et godt produkt og vi er rimelig trygge på at når du tar i bruk Snapper så får du akkurat det du trenger for å ha trygge og kompetente medarbeidere.
 

Meld deg på webinar nå

alt

Velg mellom fire servicenivåer

Enterprise Basis

For deg som ønsker god kontroll på virksomhetens kompetanse og ønsker å komme i gang med å digitalisere læringsstrategien.

Enterprise Pluss

For deg som virkelig satser på ansattes kompetanse og læring, for å bli en virksomhet som takler fremtidige utfordringer

Enterprise Premium

For deg som er et konsern og har flere juridiske enhter som har bestemt seg for at ansattes kompetanse er din viktigste ressurs og at full digitalisering og automatisering gir dere et unikt konkurransefortrinn

Enterprise Skreddersøm

Når du har behov for kundetilpasset utvikling og integrasjon med dine eksisterende plattformer, slik at Snapper tilpasser seg deg - ikke omvendt.

Sikre deg bonuser med verdi opp til kr. 35 240

Til de neste ti syv kundene med over 50 brukere gir vi følgende bonuser på avtaler gjort før 1. november:

  • Workshop: Definerer opp roller, kompetanser og kurs (verdi 4 350)

  • Opplæring: Superbrukere (verdi 2 980)

  • Workshop: Gjennomgå oppsett basert på kartlegging (verdi 4 470)

  • Workshop: Verifisere oppsett - opplæring i løsning basert på oppsett (verdi 8 940)

  • Drift av skytjenesten: Vi inkluderer den i månedsprisen (verdi 14 500)

lyspære

Priseksempler hvis dere er 50 brukere

Enterprise Basis

50 brukere * 79kr/mnd = 3 950*12 mnd = 47 400

+ Bonuser = 20 740*

+ Kostnadsfri drift i skyen = 14 500*

Total verdi = 82 640

Du betaler kun 47 400

Ikke gå glipp av bonusen

BONUS utløper 01.11.22 og gjelder kun de neste ti syv kundene

100% bli-superfornøyd-garanti

Hvis du ikke er 100% superfornøyd med Snapper læringsplattform etter seks måneder gir vi deg 100% av månedsprisen du har betalt tilbake 100% uten spørsmål.

Du er kun fire steg unna.....

Vi ønsker å bruke tiden din best mulig og gi deg gevinstene raskest mulig ved å:

  1. møtes for å kartlegge dine utfordringer, problem, behov og ønsker. Se ledig tidspunkt og book møte her
  2. vise en demo av læringsplattformen og hvordan kjente problem løses
  3. ha workshop med bedriftens HR/HMS ressurser der vi sammen definerer opp roller, kompetanser og kurs og opplæring av superbrukere på virksomhetens egen installasjon
  4. støtte dere når ledelse og ansatte blir invitert inn i Snapper og får tilgang til rammeverket som er definert av HR i punkt 3.