Bildevarianter

Lær om bildevarianter og om størrelser og utsnitt og hvordan du endrer dem.

Ett og samme bilde kan vises med forskjellig skalering og utsnitt på nettstedet. Det er malene som styrer visningen av bildet.

Hvis det brukes bildevariant med utsnitt, blir utsnittet automatisk satt midt på bildet. Dette kan du endre på selv. Ikke alle bildevisninger er satt opp til å bruke utsnitt, og da kan du heller ikke endre noe på bildet i systemet.

Åpne bildet ditt i ressursarkivet. I editoren finner du de bildevarientene som kan endres for ditt nettsted. For å se hvordan en variant ser ut, kan du klikke på variantnavnet.

Endre plasseringen av utsnittet på et bilde

Klikk på "Edit" ved siden av en varianten. Tallene er antall pixsler høyde og bredde.

Når du velger en av disse, kommer det opp et vindu hvor utsnittet er markert med en stiplete linje. Resten av bildet som ikke blir med i utsnittet, er mørkere.

Når du holder muspekeren over utsnittet, blir musepekeren til piler.

For å flytte utsnittet, klikker du musa inn, og drar opp eller ned. Slipp.

For å zoome inn, setter du musepekeren på den stiplete linja, og drar innover. Så kan du evt. flytte utsnittet, eller zoome ut igjen.

Bruk bilder som egner seg til utsnittet som skal brukes

Bredden/høyden på det som blir med i utsnittet av bildet, begrenses av originalbildets bredde/høyde. Hvis du for eksempel skal bruke et bilde som banner, som er bredt og smalt, er det vanskelig å få et portrettbilde til å passe inn i denne «rammen».

 

Klikk på «Update» når du er ferdig med å endre utsnittet, og du kommer tilbake til editoren. Klikk på «Save».